Št. 291 - Dve leti nazaj: TOUCH izmenjava

Na današnji dan dve leti nazaj so Amarante zapustili še zadnji udeleženci mladinske izmenjave TOUCH.

TOUCH izmenjava je moj najljubši spomin na moj EVS. Dve leti sem se o tej izmenjavi na dolgo in široko razpisala v kar dveh blogih ("Vržena" v TOUCH, End of circus), še danes pa se je zelo rada spominjam.


Izmenjava je prišla ravno ob pravem času in vesela sem, da sem svoje misli lahko preusmerila in vso svojo energijo vložila tistih devet dni, kolikor je izmenjava trajala. Čeprav je na začetku kazalo drugače in sem del EVS ekipe, ki je "usmerjala" zadevo postala šele štiri dni pred njenim pričetkom, sem se tega izziva zelo razveselila. Res je, da smo zaradi napornega urnika hodili spat zelo pozno, vstajali pa zelo zgodaj zjutraj, smo se vsi udeleženci med druženjem res zabavali.

Najbolj mi je bilo všeč, da smo bili vsi zelo zagnani. Ni nas motil naporen urnik, niti sonce in vročina ali dejstvo, da smo morali v le dveh dneh sestaviti cirkuški nastop in ga pred publiko izvesti štirikrat. Na naš zadnji, četrti nastop sta na Miguelovo povabilo prišla celo dva predstavnika Portugalske nacionalne agencije, ki je zadolžena za EVS projekte.

Mimogrede, od vseh štirih nastopov, ki smo jih izvedli, je bil moj najljubši tretji po vrsti. Takrat nas je za razliko od prejšnjih dveh nastopov gledalo okoli 100 ljudi in ravno zato smo se še dodatno potrudili pri sami izvedbi.

Skratka, spomini na teh nekaj dni so res lepi in ničesar ne bi spremenila. Če bi bilo možno, da vsi ti ljudje še enkrat sodelujemo pri podobnem projektu, verjamem, da bi ga ponovno speljali tako dobro, kot smo TOUCH.

Priljubljene objave