Št. 103 - Zimska (pred)olimpijska gnojnica

Ponavadi se raznoraznim aktualnim temam raje izognem, a danes mi gre ob branju novic iz sveta športa na bruhanje!

Če ste mogoče spremljali dogajanje zadnjih dni potem veste, da so se letos na Olimpijskem komiteju Slovenije odločili, da bodo odločitev, kdo bo zastavonoša na prihajajočih olimpijskih igrah v Južni Koreji, prepustili ljudem. Za to čast so bili nominirani Vesna Fabjan, Jakov Fak in Mitja Robar.

Zadeva do tu ni ravno nič posebna ali kaj podobnega. Potem pa se je začelo. Zaradi nestrpnih komentarjev (in nestrpnih je res zelo mila beseda) se je biatlonec Jakov Fak odločil, da odstopi od kandidature za zastavonoša. Glavni razlog za nestrpnost? Fakovo poreklo.

Jakov Fak je pač Hrvat. Leta 2010 je za Hrvaško na igrah v Vancouvru celo osvojil bronasto medaljo, potem pa pričel tekmovati in predstavljati Slovenijo. In vse do danes dosegel kar nekaj uspehov, leta 2012 je celo osvojil srebrno medaljo na svetovnem prvenstvu v mešani štafeti.

Kot sem že prej napisala, na bruhanje mi gre, ko berem nekatere komentarje sodržavljanov. Prav sram me je, res! Vsi bi morali biti ponosni, da Slovenijo na športnih tekmovanjih predstavlja športnik, kot je Jakov Fak. In res ne bi bilo potrebno samo zaradi njegovega porekla nanj zlivati tiste gnojnice na socialnih omrežij.

Poreklo gor ali dol, Fak na tekmovanjih predstavlja Slovenijo. In ima, tako kot ostala dva kandidata, vso pravico na otvoritveni slovesnosti nositi slovensko zastavo.

Naj zdaj na koncu vprašam vse sodržavljane: če Jakov Fak na olimpijskih igrah slučajno osvoji kakršnokoli medaljo, boste tudi potem vpili, da naj izgine nazaj na Hrvaško?

Najverjetneje ne, ampak se boste tolkli po prsih in vpili, kako je Slovenec Fak "pristal na štengah".


Priljubljene objave